ERZURUM / HORASAN - Sultan Alparslan Anadolu Lisesi

May

Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek demektir.

Sağlıklı bir yaşam sürmek, sağlıkla ilgili her konuda bilgilenmek her bireyin hakkıdır. Sağlıklı bir hayat sürmek için dikkat etmemiz gereken bazı önemli konular vardır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

• Çevremizi temiz tutmak
  • Yanlış beslenmeden uzak durmak
  • Sağlıklı yiyecek-içecek tüketimini sağlamak
  • Kişisel bakımımıza dikkat etmek
  • Hastalıklar hakkında bilgilenmek

Yukarıda belirtilen noktalara dikkat ettiğimiz, kendimizin ve çevremizin farkında olduğumuz sürece sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam standartlarımızı yükselterek süresini uzatmak bizim elimizdedir. Her birey aslında kendisinin bakıcısı olmalı ve kendini koruyup kollamalı, takip etmelidir.

Sağlık Haftası ile ilgili panomuzu hazırlayarak öğrencilerimizi bilgilendirdik.

May

Bakanlığımızın sosyal etkinlikler yönergesince Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Anadolu ve Türk Kültürü kursu açıldı. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Hüseyin SALAR tarafından öğrencilerimize verilen kursta Türk kültüründe sosyal hayat, aile ve akrabalık bağları, halk inançları, bayramlar, törenler ve kutlamalar hakkında eğitim verildi.

Mrt

Horasan İlçe Diyanet Merkezinden Özcan Er isimli hocamız okulumuzdaki öğrencilere manevi danışmanlık kapsamında seminer verdi ve Horasan İlçe Diyanet Merkezinin tanıtımını yaptı.

Mrt

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi.

Çanakkale zaferi tarihe unutulmaz bir damga vurmuş; inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferidir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin, büyük bir azim ve kararlılıkla verdiği mücadelenin sembolüdür ve milletimizin bağımsızlık aşkının en önemli ifadesidir.

18 Mart tarihinde, Çanakkale Boğazı’nda yaşanan destansı mücadele, tarihin akışını değiştirmiş ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. Düşmanlara karşı, milletimizin her ferdinin omuz omuza verdiği bu mücadele, bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biridir.

İlçemizde yapılan program kapsamında kompozisyon yarışmasında birinci olan Nisanur Karaca isimli öğrencimize Kaymakamımız Sayın Mesut Ozan YILMAZ tarafından ödül verildi.

Mrt

Horasan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri okulumuzdaki 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerimize Toplumsal Sosyal Gönüllülük ve Sorumluluklar Projesi kapsamında seminer verdi.

Mrt

İlçemiz geneli AYT deneme sınavını gerçekleştirdik.

Mrt

İlçemiz geneli TYT deneme sınavını gerçekleştirdik.

Şbt

Müdür yardımcımız Sayın Hakan ULUIŞIK başkanlığında Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik Yönergesi kapsamında yapılacak etkinlikler belirlendi. Sosyal etkinliğe yönelik zaman planlaması, öğrencilerin belirlenmesi ve katılımı, sosyal etkinlik içeriklerine ait yönergeler ile hazırlık süreçleri ele alındı.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik Yönergesi Kapsamında ilk projemiz olan Çevre Koruma Bilinci etkinliğini gerçekleştirdik. 24 saatlik programda öğretmen, öğrenci, veli olarak eğitimin tüm paydaşlarına çevre koruma bilincini aşılamayı amaçlıyoruz.

Şbt

Bakanlığımız tarafından planlanan ‘‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’’ kapsamında öğrencilerle birlikte yaptığımız çalışmalarla, öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını ve buna bağlı olarak dil becerisini geliştirmesi amacıyla etkinlikler yaptık.

Şbt

Müdür yardımcımız Sayın Hakan ULUIŞIK başkanlığında Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik Yönergesi kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Şbt

Ülkemizi derin bir yasa boğan 6 Şubat Hatay ve Kahramanmaraş depremleri sonucunda ebediyete irtihal eden aziz şehitlerimizi bir dakikalık saygı duruşu ile andık. Okulumuzda düzenlenen anma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Selahattin Karakurt da katılmıştır.

Ock

Birinci dönem sonu öğretmenler kurul toplantısını gerçekleştirdik. Birinci dönemi değerlendirdiğimiz toplantıda rapor izin ayakta tedavi işlemleri, ders defterlerinin işlenmesi, personel ve öğrenci kılık kıyafeti ile ilgili hususlar, öğle arası ve beslenme saati, sınıfların temizliği ve düzeni ile ilgili hususlar, projeler, eğitim kurumu il ilçe yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek bilimsel sosyal kültürel sanatsal ve sportif etkinlikler yarışmalar geziler öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalışmaları, DYK, 12. sınıfların durumu ve ikinci dönemde daha iyi neler yapılabileceği görüşülüp karara bağlandı.

Ock

Bakanlığımız tarafından planlanan etkinlikler doğrultusunda Hitabet Oyunları, Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma, Komedi Saati faaliyetleri gerçekleştirildi.